Održan uvodni sastanak sa dobitnicima grantova “Jednakost za sve – koalicija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije”

U ponedjeljak, 09.2. 2015. u prostorijama Mediacentra Sarajevo održan je uvodni sastanak sa četiri organizacije, dobitnice prvog ciklusa grantova programa “Jednakost za sve – koalicija civilnog društva u borbiprotiv diskriminacije”. Između 51 pristigle aplikacije, Odbor za ocjenjivanje projekata programa “Jednakost za sve – koalicija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije” odabrao je četiri projekta organizacija koje dolaze iz različitih dijelova BiH: Asocijacija demokratskih inicijativa (Sarajevo), Centar za pravnu pomoć ženama (Zenica), Helsinski parlament građana (Banja Luka) i H.O. “Horizonti” iz Tuzle.

„Ono što je nas opredijelilo da između 51 aplikacije, koliko je stiglo na ovaj poziv, odaberemo ove četiri jeste to što su svojim kvalitetom zadovoljile najviše standarde“, istakla je Ines Bamburać Alibašić, direktorica projekta i izvršna direktorica Mediacentra.

Centar za pravnu pomoć ženama uskoro će započeti implementaciju projekta „Ka poboljšanju zaštite žrtava diskriminacije“. Ovaj program je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda kroz United States Agency for International Development (USAID).

Link:
• http://www.diskriminacija.ba/odr%C5%BEan-uvodni-sastanak-sa-dobitnicima-grantova
• https://www.facebook.com/media/set/?set=a.823136631109706.1073741832.275547292535312&type=1

Osoba od povjerenja – potreba ili nedostatak? (anketa)

PayPal