Akcija “Pismo ženi”

Centar za pravnu pomoć ženama Zenica u petak 28.09.2012.godine realizovao je akciju koja se bavi problemom muškog nasilja nad ženama u porodici i u partnerskim odnosima. Akcija „PISMO ŽENI“ je edukativnog karaktera i sadrži opšte informacije o nasilju, vrstama nasilja, kao i oblicima pomoći i podrške ženama ukoliko su u nasilju ili u riziku od nasilja.

Dvadeset volonterki je tokom jednog dana uručilo 700 pisama.
Ciljna grupa bile su žene starosti od 19 do 70 godina koje žive u selima i naseljima u okolini Općine Zenice, i to na području mjesne zajednice Babino (sela i zaseoci: Jasika, Jurjevići, Drugavci, Kovačići, Lijeske i Vranovići), mjesne zajednice Nemila (sela i zaseoci: Dedić polje, Gračun, Orahovička rijeka, Loznik), mjesne zajednice Koprivna (sela i zaseoci: Gladovići, Koprivna i Ponirak) mjesne zajednice Drivuša i mjesne zajednice Janjići.
Cilj ove akcije je osnaživanje žena da prepoznaju nasilje u porodici i partnerskim odnosima kao i podizanje svijesti o oblicima pomoći i podrške.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost potrebe za povećanjem broja žena koje će prepoznati nasilje i obratiti se za pomoć nekoj od institucija ili NVO koje su u sistemu zaštite.
Tragični događaji koji su u posljednje vrijeme učestali u našem gradu pokazuju da svi moramo učestvovati u promjenama koje će naš grad učiniti mirnijim i sigurnijim mjestom življenja. Pojedinačno ne možemo mnogo, ali zajedno, svako u svojoj oblasti, možemo mnogo više, efikasnije i trajnije.

Osoba od povjerenja – potreba ili nedostatak? (anketa)

PayPal